beleef
de toekomst

Verhalen bepalen ons gedrag en onze kijk op de wereld. Verhalen geven ons richting. Om klimaatverandering op te lossen moeten we veranderen. Daarvoor is een nieuw verhaal nodig in de vorm van een film! En daar hebben we jouw hulp bij nodig.
vragenlijst

we maken een film

De klimaatcrisis is hier. Maar waarom verandert er zo weinig? Waarom blijven we vasthouden aan een economisch systeem dat gericht is op competitie, groei en uitbuiting van mens en planeet, terwijl de urgentie van de klimaatcrisis en de natuurcrisis laten zien dat echte verandering noodzakelijk is?

Het antwoord? Verhalen! Verhalen bepalen namelijk ons gedrag en onze kijk op de wereld. Verhalen maken systemen, ondersteunen ze en brengen ze naar de afgrond. Verhalen geven ons richting. Daarom hebben we een nieuw verhaal nodig.
Maak toekomst

Het proces

1

Toekomstdromen verzamelen

Een nieuw toekomstverhaal maak je niet alleen. Deel je dromen voor een betere wereld, dan schrijven we samen een nieuw verhaal. Een verhaal waar we ons hard voor maken. Een betere toekomst die zo dichterbij komt.
Vul de vragenlijst in
2

Verhaal schrijven

Iedereen schrijft mee. Van scholier tot grootouder. Van wetenschapper tot schrijver. Al die toekomstdromen bundelen we in een nieuw verhaal. Een beeldend verhaal; het script voor een film.
3

Film maken

We slaan de handen ineen met filmmakers, bioscopen, fondsen, acteurs en andere creatieve dromers. Samen brengen we ons toekomstverhaal tot leven.
4

Première

We willen dat zo veel mogelijk mensen ons verhaal zien. Voelen dat onze wereld beter kan. Zo brengen we mensen in beweging. Van dorp tot stad. Misschien wel de hele wereld. Ben je er bij?
Maak toekomst

Sluit je aan! Make friends.

Blijf via SMS op de hoogte van nieuwe Maak Toekomst acties waaraan jij kan bijdragen. 100% anoniem en gratis!
06

Goed dat je mee doet!

Je wordt vanaf nu op hoogte gehouden wanneer we je hulp nodig hebben bij acties van Maak Toekomst.

Wil je ook benaderd worden voor andere acties van Greenpeace Nederland?