maak politiek
groen

Een sterk en eerlijk klimaatbeleid heeft lef nodig. Het vraagt om moed van politici. Want crisis van deze omvang heeft grote gevolgen. Kiest de politiek voor landbouw met minder dieren, meer treinen en meer groene banen?
ondertekenen

Zet het klimaat niet langer in de wacht.

Een sterk en eerlijk klimaatbeleid heeft lef nodig. Het vraagt om moed van politici. Want crisis van deze omvang heeft grote gevolgen. Komt er een eerlijkere landbouw met een stuk minder dieren? Gaan we straks vaker met de trein op vakantie? Hoe zorgen we voor veel meer groene banen?

Een nieuw kabinet betekent een kans op een nieuwe koers. Het geeft ons de kans politici op te roepen het verschil te maken. Toon moed. Schrijf geschiedenis en maak je hard voor een leefbare toekomst. We rekenen op je. Maak politiek groen. Teken de oproep. Maak toekomst.
Maak toekomst
Verzamelde handtekeningen
028558

4 cruciale verander- ingen voor aanpak van de klimaat- crisis.

1

Committeer aan 65 % minder CO2-uitstoot in 2030.

In het huidige klimaatbeleid streeft Nederland nu nog naar een CO2-vermindering van 49% in 2030. Dit is niet genoeg. Om ons te houden aan het klimaatakkoord van Parijs moet Nederland de komende 10 jaar de CO2-uitstoot met 65 % verminderen. We denken met liefde met jullie mee!
2

Grote vervuilers betalen, niet bepalen.

Fun fact: de bakker en de groenteman bij jou op de hoek betalen relatief gezien veel meer voor hun energie en uitstoot dan de grote vervuilers zoals Shell en Tata. En deze bepalen nu ook nog mee hoe het klimaatbeleid wordt ingevuld. De tijd is rijp dat ze net als wij betalen voor hun klimaatimpact. De CO2-heffing kan dus niet langer worden uitgesteld. En graag in Den Haag ook plaatsmaken voor een nieuwe generatie toekomstmakers.
3

Duurzame landbouw met minder dieren.

Bijna een kwart van de wereldwijde uitstoot van alle broeikasgassen wordt veroorzaakt door de landbouwsector. Wist je bijvoorbeeld dat 100 miljoen mensen wereldwijd dagelijks vlees van Nederlandse makelij eten? Dit kunnen we veranderen zodat boeren ecologische landbouw kunnen bedrijven met een stuk minder dieren. Het besef is er, nu de wil nog.

4

Een streep door Lelystad Airport.

Een extra vliegveld openen midden in de klimaatcrisis? Onbegrijpelijk. En dat zeggen wij niet alleen: 3 op de 4 Nederlanders wil geen groei meer van de luchtvaart. Het aantal vluchten moet én kan omlaag. Tijd dus voor een definitieve streep door de plannen voor Lelystad Airport en groei van Schiphol. Want de natuur en ons klimaat kan al die extra vluchten simpelweg niet aan.
Maak toekomst

Sluit je aan! Make friends.

Blijf via SMS op de hoogte van nieuwe Maak Toekomst acties waaraan jij kan bijdragen. 100% anoniem en gratis!
06

Goed dat je mee doet!

Je wordt vanaf nu op hoogte gehouden wanneer we je hulp nodig hebben bij acties van Maak Toekomst.

Wil je ook benaderd worden voor andere acties van Greenpeace Nederland?